Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Krize zabrzdila i návrat McLarenu mezi špičku

Krize zabrzdila i návrat McLarenu mezi špičku

Ve Wokingu se zastavil čas

Koronakrize zastihla McLaren uprostřed velké investice do zázemí. Uzavření továrny ve Wokingu se dotklo i modernizace včetně výstavby nového aerodynamického tunelu. Také se bude odkládat spuštění provozu nového simulátoru.

"Teď myslíme jen na to, jak co nejlépe přestát tuto krizi a zajistit přežití týmu i samotné F1," řekl šéf McLarenu Andreas Seidl britským médiím. "Všichni jsme teď v těžké situaci, ale jsem si jistý, že když se dostaneme z nejhoršího, budeme pokračovat stejně pozitivně, jako na konci minulého roku.

Aktuálně ani nevíme, na jak dlouho budou muset být projekty přerušeny. S výjimkou výroby plicních ventilátorů je teď celá továrna zavřená, takže neběží ani projekty budování infrastruktury. Později se budeme muset s partnery a dodavateli dohodnout na nových termínech, ale nejprve se musí věci trochu vrátit do normálu."

McLaren patřil ke stájím, které se na novou generaci vozů moc těšily jako na šanci smazat náskok současných tří špičkových týmů.

"Není tajemstvím, že jsme se aktivně podíleli na prosazování nových pravidel pro rok 2021, ale samozřejmě plně rozumíme důvodům, proč musely být odloženy. Je jasné, že odložení nových technických pravidel o rok a současná nečinnost továrny oddalují i ​​naše plány na návrat mezi špičku F1. Prostě to budeme muset nějak zvládnout a držet se nového plánu s cíli pro nejbližší měsíce a roky."

Seidl musí s McLarenem přečkat velkou bouři, investice čekají na lepší počasí. Foto: McLaren

 

Zdroj: FORMULE.cz