Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Hamilton nenávidí svoje narozeniny

Hamilton nenávidí svoje narozeniny

A také vysvětluje záhadu testů v roce 2018

V diskusním pořadu televize Sky, natočeném zjevně před tím, než koronavirus ochromil zeměkouli, se s moderátorem Martinem Brundlem posadili k jednomu stolu Lewis Hamilton a Toto Wolff.

Společně, kromě jiného, zavzpomínali na předsezonní testy v Barceloně 2018. Tehdy skončil první týden pro Mercedes pohromou. Všelijací experti už trojcípou hvězdu zcela odepsali a na jednoznačného favorita mistrovství pasovali Ferrari. Jiní zase spekulovali o tom, že stříbrné šípy zdaleka nejezdí naplno a že vše jsou jen taktické hrátky.

Nebyla to pravda. Nic jsme nehráli, auto fungovalo skutečně špatné,“ prohlásil teď Hamilton. „Nechovalo se vůbec tak, jak jsme potřebovali. Dost nás to zaskočilo. Tvrdě jsme pracovali a poslední den jsme na to kápli. Konečně jsme z vozu dostali jeho celý potenciál. Všechno probíhalo v zákulisí, další lidé včetně novinářů o tom neměli ani zdání.

Podle Wolffa byl zakopaný pes v nastavení: „Inženýři přes aerodynamiku viděli v datech, že po úpravách přítlak narůstá. Jenže jsme ho nijak nedokázali zužitkovat. Vyzkoušeli jsme spoustu variant a nakonec jsme přišli na tu pravou.

Z povídání, které v plné délce zveřejňujeme níže, vybíráme ještě svérázný názor šestinásobného šampiona F1 na slavení narozenin. Připomeňme, že je má 7. ledna. „Je to pro mě snad nejhorší den v roce. Nikdo na nějakou oslavu nemá ani pomyšlení. Každý se teprve vzpamatovává po Silvestru. Taky nic nedostaneš, protože kamarádi vyházeli veškeré peníze za vánoční dárky. Kromě toho právě v té době zahajuji trénink, takže velký mejdan se mně zrovna nehodí do krámu,“ přiznal bez okolků.

Zdroj: FORMULE.cz