Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Na tříletou smlouvu může Hamilton zapomenout

Na tříletou smlouvu může Hamilton zapomenout

I Mercedes musí začít šetřit

Z Tota Wolffa to leze jak z chlupaté deky. Naposledy v rozhovoru pro německou televizi RTL prozradil, že Lewis Hamilton už u Mercedesu nedostane tříletý kontrakt: „Musíme zohlednit všechny souvislosti, především zavedení rozpočtového stropu a nových technických pravidel. Proto intenzivně diskutujeme o tom, jaká je ideální délka smlouvy,

Z dalších slov šéfa stáje Mercedes vyplynulo, že patrně dvouletá. „Lewis je stále nesmírně důležitý nejen pro stáj, ale pro celou značku,“ zdůraznil. 

Kamarádi Hamilton a Wolff se zatím nedohodli na penězích. Foto: Mercedes

Jinak jsme se toho už moc nového nedozvěděli. Nadále platí, že vše má být hotovo do začátku předsezonního testování v Bahrajnu. „Myslím, že příslušného oznámení se dočkáte co nejdříve. Nechceme ale jednat pod tlakem, protože potřebujeme vytvořit skutečně rozumnou dohodu,“ zopakoval již poněkolikáté.

Stejně tak jsme už slyšeli, že Mercedes nikdy během vyjednávání nehrál s „kartou Russell“. „George bude mít nesporně důležitou roli v naší budoucí jezdecké sestavě. Dnes se ale koncentrujeme jen na Lewise a Valtteriho. To jsou naši kmenoví piloti. Co přinesou příští léta, teprve uvidíme,“ podotkl Wolff, jenž opět neopomněl připomenout, že ho s Hamiltonem váže nejen pracovní, ale i přátelský vztah.

Zdroj: RTL, úvodní foto: Mercedes