Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamiltonův přestup do Red Bullu mohl navrhnout jen opilec

Hamiltonův přestup do Red Bullu mohl navrhnout jen opilec

Obhájce titulu si na smlouvu od Mercedesu ještě počká

Přání bylo zřejmě otcem myšlenky v případě zprávy britského listu Mail on Sunday, který avizoval, že se Lewis Hamilton a Mercedes již dohodli na prodloužení smlouvy.

Zdrojem informace byl kupodivu sportovní ředitel formule 1 Ross Brawn. Podle něj má Hamilton inkasovat za tříletý kontrakt dohromady 130 milionů eur. Mercedes se k záležitosti odmítl vyjádřit.

Šéf jeho týmu Toto Wolff nicméně v rozhovoru pro německou mutaci televizní stanice Sky naznačil, že ještě zdaleka není ruka v rukávě. Podle něj nevznikl dosud dostatečný časový prostor na vyjednávání, protože šampionát absolvoval devět podniků v jedenácti týdnech. „Je to jednoduché. Teď nám jde hlavně o to, abychom vyhráli a odvedli dobrou práci. Na nic jiného nemáme pomyšlení,“ prohlásil. 

Toto Wolff má teď jiné priority než Hamiltonovu smlouvu. Foto: Mercedes

Současně nevyloučil, že k definitivní dohodě dojde až po skončení sezony: „Proč ne? V minulosti se to už stalo nejednou.

Další téma interview představovalo vyjádření Eddieho Jordana, podle nějž by pro Hamiltona bylo nejlepším řešením přestoupit do Red Bullu. Pak by se v přímém duelu s Maxem Verstappenem ukázalo, kdo je skutečně nejlepší. Pozoruhodná idea věčného provokatéra se ovšem u rudých býků nesetkala s příliš pozitivním ohlasem. „To byl zase ožralý, ne?“ okomentoval věc principál stáje Christian Horner.

Wolff tak sarkastický nebyl. „Nikdy neříkej nikdy! Já už toho v životě zažil. Jenže nevidím jediný důvod k tomu, aby nás Lewis opustil. Vždyť právě Mercedes ho udělal velkým,“ připomněl.

Zdroj: Mail on Sunday, Sky, úvodní foto: Mercedes