Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

V týmech se bude testovat obden

V týmech se bude testovat obden

Přísný režim pro závody za zavřenými dveřmi

Formule 1 spřádá čím dále konkrétnější plány, které jí mají umožnit odstartovat sezonu 3. července, zatímco mnoho jiných disciplín bude muset čekat podstatně déle. Jak prozradil Ross Brawn, jedním z opatření bude skutečně časté testování těch zaměstnanců týmů, kteří pojedou do místa konání velké ceny.

"FIA odvádí skvělou práci a dává dohromady potřebné struktury. Každý bude otestován a dostane výsledky dříve, než bude vpuštěn do padoku," řekl výkonný sportovní ředitel F1 v rozhovoru pro Sky Sports F1. "A pak obden. Testovat bude autorizovaná společnost. Takto to chceme nechat minimálně do konce evropské části sezony. Zajistíme, aby byli testováni všichni a pravidelně."

Sociální odstup, tedy bezpečnou vzdálenost mezi lidmi, v rámci týmu samozřejmě nelze dodržovat. Tak se alespoň týmy budou držet daleko od sebe.

"Omezíme možnosti pohybu v padoku. V rámci týmu si lidé nedokáží udržet bezpečnou vzdálenost, proto vytvoříme prostředí, ve kterém bude každá stáj fungovat ve vlastní malé bublině. Členové týmů zůstanou pouze se svými skupinami. Lidé z různých týmů nebudou nikdy nikde spolu. Budou bydlet v různých hotelech, motorhomy nebudou."

Opatření musejí být extrémní a můžeme očekávat, že budou ještě přibývat, aby nikdo nemohl najít důvod, proč by se závodit nemělo. Další blamáž jako v Melbourne si už F1 nemůže dovolit.

Členové týmu si budou blízcí, k ostatním se nebudou smět ani přiblížit. Foto: Red Bull

Zdroj: FORMULE.cz