Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Už to začíná špatně vypadat i s Austinem

Už to začíná špatně vypadat i s Austinem

Město možná zakáže velké akce až do konce roku

Tvůrcům nového kalendáře MS F1 pro tuto sezonu není co závidět. Sice deklarují, že se odstartuje 5. července na Red Bull Ringu, jenže jim pořád chybí souhlas rakouské vlády. Následující dvojzávod v Silverstone se stává značně nejistým a nikdo pořádně neví, jak to dopadne s Hungaroringem.

Teď se navíc začínají viklat i stavební kameny, které se zdály být pevnými. V ohrožení se například ocitá Velká cena USA v Austinu.

Spojené státy jsou pandemií koronaviru zasaženy zvláště těžce. Nákaza se prokázala u více než 1,5 milionu osob, z nichž téměř 100 000 nemoci Covid-19 podlehlo. Zle je i v Austinu.

Velké akce byly tím prvním, co jsme zakázali. A budou posledním, co opět povolíme,“ vyjádřil se pro list Austin Statesman vrchní zdravotní rada tohoto města doktor Mark Escott. „Přistoupíme k tomu teprve ve chvíli, kdy se situace zcela uklidní.“ Alespoň přibližný termín si ovšem netroufá odhadnout ani on, ani nikdo jiný. 

Místo řevu motorů dosud vládne na Okruhu Amerik skličující ticho. Foto: Mercedes

Escott je nicméně přesvědčen, že restrikce může klidně trvat po celý zbytek letošního roku. „Nezaznamenali jsme bohužel dosud žádné signály, že by se riziko do prosince mělo nějak významně snížit, zejména pro podniky s účastí více než 2500 lidí,“ zdůraznil. Jedním dechem ale připustil, že přesná prognóza neexistuje a že jsou zvažovány i příznivější scénáře dalšího vývoje. Jasněji má být počátkem podzimu.

To je ovšem pro organizátory velké ceny hodně pozdě. Vždyť se má konat 25. října. Nejspíše by se pak sáhlo k variantě bez účasti diváků. Jenže to zase otevírá otázku, kdo tuhle legraci zaplatí.

Liberty Media hodlá odpustit licenční poplatek evropským pořadatelům, nikoliv však zámořským. Náklady na přepravu potřebného personálu a materiálu, které jdou k její tíži, jsou totiž znatelně vyšší.

Promotér a šéf Circuitu of The Americas Bobby Epstein záležitost odmítl komentovat. Pouze uvedl, že autodrom je momentálně zcela mimo provoz.

Zdroj: FORMULE.cz