Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Renault odcestuje testovat do Rakouska

Renault odcestuje testovat do Rakouska

Krkolomný způsob, jak se vyhnout karanténě

Dalším týmem, který nahodí motory ještě před začátkem sezony, je Renault. Test s vozem R.S.18 z roku 2018 naplánoval na 16. a 17. června. První den se sveze Esteban Ocon, druhý Daniel Ricciardo. Zarážející je ovšem výběr okruhu.

Stáj se totiž vydá přímo na „místo činu“, tedy na Red Bull Ring, dějiště úvodního podniku. Ostatní konkurenti naopak zůstali, vcelku logicky, ve své domovině, Velké Británii nebo Itálii. 

Konec válení! Esteban Ocon a Daniel Ricciardo vymění gauč za kokpit. Foto: Renault

Co partu z Enstone k tomuto kroku vedlo? Někdo se domnívá, že si chce vyzkoušet rakouskou trať předem. Daleko pravděpodobnější příčinou je ale rozdvojení organizace, kdy šasi vzniká v Anglii a pohonné jednotky ve francouzském Viry. Jenže tyto dvě země trvají na karanténě při vstupu na svoje území. Takže, ať už by volba padla na Silverstone, nebo na Le Castellet, vždy by část ekipy musela přicestovat ze zahraničí a čekala ji izolace.

To ostatně vedlo zákaznický McLaren k tomu, že „rozcvičku“ úplně zrušil. Rakušané však už omezení v tomto smyslu zrušili. Není nicméně jasné, co účastníky akce bude čekat při návratu.

Zdroj: FORMULE.cz