Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Marka nadzvedl nevítaný vetřelec

Marka nadzvedl nevítaný vetřelec

Renault si pronajal Red Bull Ring

Také Renault ukončil notně prodloužený zimní spánek. Včera do monopostu R.S.18 z roku 2018 usedl Daniel Ricciardo. Na Red Bull Ringu s ním absolvoval 115 kol.

Dosažené časy ani další podrobnosti nejsou známy, tým nevydal tiskovou zprávu. Pouze sám pilot zveřejnil na svém instagramovém účtu stručný komentář: „Konečně jsem si zase připomněl, jaké je to jezdit rychle. Byla to skvělá zábava.

Fakt, že jeden z konkurentů testoval v místě konání úvodní velké ceny, notně rozzlobil Helmuta Marka. Kritiku ovšem nasměroval do vlastních řad. „Projekt odvedl perfektní práci, když trať pronajal konkurenci,“ pravil s notnou dávkou ironie konzultant Red Bullu pro motorsport v rozhovoru pro Speedweek. „Je to od něj skutečně velkorysé gesto.“ 

Helmut Marko se kvůli rozhodnutí Projektu Spielberg chytá za hlavu. Foto: Red Bull

Na vysvětlenou: Projekt Spielberg je organizací, spadající do impéria Dietricha Mateschitze a spravující (nejen) Red Bull Ring.

Marko se sice rozčilovat může, neoddiskutovatelnou skutečností však je, že peníze, zvláště v dnešní době, nesmrdí. Nemluvě o tom, že Projekt Spielberg se nachází mimo jeho přímý vliv.

Za hněvem starého pána možná stojí to, že Red Bull Racing podobnou prověrku uskutečnit nemůže. V sezoně 2018 (mladší vozy pro tento účel nelze nasadit) totiž ještě používal motor – od Renaultu.

Zdroj: FORMULE.cz