Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc jel na okruh po vlastní ose

Leclerc jel na okruh po vlastní ose

Nevšední podívaná v ulicích Maranella

Už včera jsme zveřejnili fotku Charlese Leclerka, který se vydal z továrny Ferrari v Maranellu na neobvyklou cestu. Dnes přinášíme další podrobnosti.

Normálně nejsem žádné ranní ptáče, jenže tentokrát jsem k tomu měl pádný důvod,“ svěřil se monacký závodník. „Asi jsem pár lidí probudil, ale bylo prostě fantastické prohánět se s SF1000 ulicemi.“

Ano, Leclerc se skutečně pohyboval po běžných komunikacích v aktuálním monopostu. Ferrari absolvovalo jeden ze dvou povolených filmovacích dnů, ovšem s neobvyklou předehrou. Pro tuto exhibici si včas obstaralo příslušné povolení od FIA a získalo souhlas ostatních týmů. Proti nebyly ani místní policie a úřady. 

Leclerc v cíli cesty. Právě najíždí na okruh ve Fioranu. Foto: Ferrari

Vybraná trasa v sobě skrývala symbolický význam. Vedla od výrobních hal po Via Abetone Inferiore k objektu Gestione Sportiva, v němž od roku 2015 vznikají vozy pro formuli 1. Další zastávkou se stalo firemní muzeum. Od něj pak Leclerc zamířil po Via Gilles Villeneuve na zkušební okruh ve Fioranu. Na něm se, už za zavřenými dveřmi, odehrál vlastní testovací program.

Když jsem se posadil do kokpitu, měl jsem pocit, že jsem doma,“ prohlásila vycházející hvězda Scuderie. „Byla to zábavná příležitost ukázat, že jsme připraveni k návratu na trať.

Zdroj: FORMULE.cz