Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kvjat horuje pro Imolu

Kvjat horuje pro Imolu

Italské okruhy se přetahují o velkou cenu

Zdá se, že si jezdci F1 našli nový obor činnosti – propagovat okruhy jako vhodná místa pro velké ceny. Po Sebastianu Vettelovi v případě Mugella se do toho pustil i Daniil Kvjat.

AlphaTauri si udělala filmovací den v Imole. Kvjat se o pouhých sto povolených kilometrů podělil s Pierrem Gaslym. Kromě aktuálního monopostu AT01 byl nasazen i starší STR13.

Jde o trať, na níž se skutečně krásně jezdí. Má mnoho rychlých zatáček a podle mě si stoprocentně zaslouží být zařazena do kalendáře formule 1,“ vyjádřil se ruský pilot. „Znám to tady už dlouho. V roce 2010 jsem v Imole absolvoval svůj první test s formulí BMW a o dva roky později závodil ve formuli Renault Alps. Je to příjemný pocit se sem opět vrátit.“ 

AlphaTauri absolvovala generálku před sezonou na okruhu v Imole. Foto: AlphaTauri

O zájmu autodromu Enza a Dina Ferrariových uspořádat v letošní mimořádné sezoně jeden ze závodů MS F1 nelze pochybovat. Dějiště někdejší VC San Marina na tuto chvíli čeká od roku 2006. Tenkrát zde vyhrál Michael Schumacher (Ferrari) před Fernandem Alonsem (Renault) a Juanem Pablem Montoyou (McLaren).

Imola se přetahuje s Mugellem o termín týden po Monze. Vzhledem k nepředvídatelnému vývoji v souvislosti s pandemií koronaviru ale nelze vyloučit, že se může dostat na obě lokality.

Zdroj: FORMULE.cz