Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Gaslyho vyřadil pokles tlaku vody

Gaslyho vyřadil pokles tlaku vody

Auto jinak fungovalo jako švýcarské hodinky

Naděje Pierra Gaslyho na slušný výsledek v dnešní VC Emilie-Romagni vzala za své ještě dříve, než se závod rozběhl. Během jízdy na startovní rošt zjistil tým, že v jeho monopostu rapidně poklesl tlak vody. Oprava v polních podmínkách nevedla k úspěchu. Francouz sice odstartoval, ale po devíti kolech musel auto odstavit.

Gasly měl přitom za sebou povedenou kvalifikaci, v níž si vyjel skvělé čtvrté místo. Kdyby všechno probíhalo normálně, stál by dnes nejspíše na pódiu… 

Příliš rychlý konec. Gaslyho vůz je zatahován do garáže. Foto: AlphaTauri

Je to tvrdé, protože šlo pro nás vlastně o domácí podnik. Celý víkend se odvíjel výborně a teď tohle. Jsem hodně rozčarovaný, že jsem byl nucen vzdát. Kluci udělali všechno, aby vůz byl zase v pořádku, bohužel to nevedlo ke kýženému výsledku,“ povzdechl si vítěz VC Itálie.

Ještě v úvodních metrech si dokonce troufl na Lewise Hamiltona. Ten mu ovšem promptně přibouchl dveře před nosem a před Gaslyho se navíc dostal Daniel Ricciardo. I za renaultem to chvíli vypadalo, že autu nechybí rychlost, jenže pak přišel náhlý konec. „To je prostě motorsport,“ konstatoval smutně Gasly.

Čest stáje z Faenzy nakonec zachránil čtvrtým místem Daniil Kvjat.

Zdroj: AlphaTauri, úvodní foto: AlphaTauri