Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Williams ukázal nové lakování pro tuto sezonu

Williams ukázal nové lakování pro tuto sezonu

ROKiT zmizel, objevila se duha

Williams Racing dnes odhalil nové lakování pro sezonu 2020. Změna je vyvolána rozchodem s titulárním sponzorem ROKiT, který na vůz přinesl červenou barvu, a spolu s nímž se k týmu připojil i menší sponzor ABK Beer.

Novému vzhledu dominuje bílá barva. Barevný design je čistý a zadní křídlo i koncové pláty předního nesou jméno týmu, což je hezké, ale zároveň je to výsada stájí s malým množstvím sponzorů. Není problém vyjmenovat všechny, které mají své místo na voze.

Nejprestižnější místo na bočnicích obsadila Sofia, společnost Michaela Latifiho, otce jednoho z jezdců, jenž figuruje i na seznamu potenciálních kupců majoritního podílu v týmu, který je na prodej. Kanaďan s sebou přivedl také Royal Bank of Canada, která má malé logo na nose vozu. Na krytu motoru mají místa výrobce kávy Lavazza (dlouhodobě podporující kariéru Nicholase Latifiho) a technologická společnost Acronis. Na deflektoru je japonská videoherní společnost PONOS. Pak už zůstávají pouze loga F1 a Pirelli.

A ještě jeden detail. Jako všechny letošní vozy, i ten Williamsu ponese duhové logo poskládané z barev symbolizujících deset týmů F1, které přijaly účast v protirasistické kampani #WeRaceAsOne. Logo je na zařízení halo a na koncových plátech zadního křídla.

předtím...

...a teď