Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Williams neprodá svou karoserii levně

Williams neprodá svou karoserii levně

Vyjednává se seriózními sponzory.

Všichni jsme si všimli, že na novém voze Williams FW43B jsou ty nejlukrativnější místa prázdné. Zadní křídlo, bočnice ani kryt motoru nezabral žádný sponzor. Nové vedení týmu však očekává, že se to v průběhu roku změní. Měl by to však být zájemce sdílející vizi Williamsu, což si asi můžeme přeložit tak, že to musí být společnost, která prokazatelně nemá hluboko do kapsy, a také bude mít trpělivost s postupným zlepšováním výkonů, takže tým se nepopálí tak, jako loni se společností ROKiT.

"Williams Racing je jedním z nejznámějších jmen ve F1 i ve světovém motorsportu a my věříme, že patří mezi to nejcennější, co tady máme. V průběhu příštích měsíců budete svědky toho, jak tuto značku rozvineme a začneme proces jejího dlouhodobého posilování," řekl Jost Capito, nový generální ředitel týmu.

"Strategie má plnou podporu Doriltonu (nových vlastníků týmu). Dostala přednost před snahou vyždímat i poslední sponzorský dolar. Budeme navazovat partnerství se značkami, které sdílejí naši vizi. Noví vlastníci a strategie rozvoje už zaujali několik možných budoucích partnerů. Jsme v kontaktu a jednáme s nimi. Jsme v příliš rané fázi na to, abych se s vámi mohl podělit o detaily, ale čekejte, že zanedlouho budeme mít co oznámit."

Sice jsme neslyšeli o konkrétních projektech, ale Capito v rozhovoru řekl, že Williams právě od Dorlitonu dostává potřebnou finanční injekci.

Klíčová místa čekají na seriózního zájemce. Foto: Williams

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Williams