Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bude Williams FW43B růžový?

Bude Williams FW43B růžový?

BWT chce být ve F1 dobře vidět.

V posledních dnech se hodně mluví o tom, že rakouská společnost BWT podnikající v oblasti úpravy vody a vodní techniky hledá nový tým s dostatkem prostoru pro hlavního sponzora.

BWT byla v uplynulých letech hlavním sponzorem týmu Racing Point, s nímž podepsala smlouvu poté, co se nedokázala dohodnout s Mercedesem. Kamenem úrazu byla růžová barva monopostů, kterou chce BWT týmu diktovat z pozice hlavního sponzora, protože modré logo na růžovém pozadí jsou barvy této společnosti. A Mercedes si chtěl ponechat svou stříbrnou. Situace týmu ze Silverstone se však nyní mění, z Racing Pointu se stává Aston Martin, a to se neobejde bez vozů v tradiční britské závodní zelené.

BWT tedy má peníze, jelikož pandemie Covid-19 byznys s vodou nejspíš nijak zvlášť negativně neovlivnila, a hledá tým ochoten výrazně změnit barvu svého vozu, a samozřejmě i jezdeckých kombinéz a týmového oblečení.

Noviny Kolner Express před pár dny přinesly zprávu, že BWT vyjednává s týmem Haas. Tým Haas však v první řadě propaguje společnost Haas Automation, výrobce obráběcích strojů. A růžová není jeho barva. Proto není velkým překvapením, že podle zjištění televize RTL je spojení BWT a Haasu velmi nepravděpodobné.

Stejný příběh je o spojení BWT a týmu Alpine, jak informuje La Gazzetta dello Sport. Bývalý Renault se transformuje na tým francouzského výrobce sportovních automobilů, a stejně jako Ferrari má být červené a Aston Martin zelený, tak Alpine by mělo být modré. Vůz Alpine může být i v barvách francouzské trikolory a může nést i různobarevná loga sponzorů, ale celý vůz v růžovém lakování by nejspíš zhatil hlavní cíl, tedy propagaci samotné značky Alpine.

O to pravděpodobnější je, že pokud BWT ve F1 zůstane a dva z dvaceti vozů budou růžové, budou to vozy Williamsu.

Tým ze Silverstone získal na svou stranu Aston Martin, ale nejspíš ztrácí BWT. Foto: Racing Point

"BWT je velmi blízko dosažení dohody s Williamsem. Vyjednávání je v pokročilé fázi, blízko úspěšného završení," píše La Gazzetta.

Williams bývá obyčejně jedním z prvních týmů, který skrz "digitální představení" předběhne konkurenci a jako první představí barevný design pro následující sezonu. Tento rok si však dává načas.

Zdroj: La Gazzetta dello Sport, RTL, Kolner Express, úvodní foto: Williams