Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari se chystá na žhavé peklo

Ferrari se chystá na žhavé peklo

Sociální distance má svoje meze

Testovací den Ferrari v Mugellu ukázal, že personál týmu si na Red Bull Ringu zřejmě sáhne na dno sil. „Zvláště pro kluky v boxech bude extrémně náročné pracovat celou dobu se zakrytými ústy a nosem,“ prohlásil sportovní ředitel Scuderie Laurent Mekies. „Je nicméně pravda, že pro nás to není úplná novinka. V továrně i v kancelářích nosíme roušky už dlouho.

Přece jen je však rozdíl v tom, zda si kus látky dáte před obličej v klimatizované místnosti nebo v rozpálené garáži, kde jste navíc neustále v pohybu. 

Takto, bez roušky přes obličej, asi Laurenta Mekiese na Red Bull Ringu neuvidíme. Foto: Ferrari

Ferrari proto věc konzultovalo s lékaři. Pro mechaniky připravilo soubor dýchacích cvičení a také předepsalo přestávky, během nichž se část osazenstva dostane na čerstvý vzduch.

Ještě větším problémem se ovšem jeví dodržování takzvaného sociálního odstupu, tedy vzdálenosti mezi jednotlivými osobami. Plán, připravený rakouskými pořadateli navíc počítá nejen se separací zúčastněných stájí, ale uvnitř nich i skupin, starajících se o jednotlivá auta. Jenže podle Mekiese tohle nelze v praxi dodržet. Vždy nastanou situace, kdy je potřebná každá pomocná ruka. „Naštěstí nám toto nikdo přímo nenařizuje. Je to na naši vlastní odpovědnost,“ zdůraznil.

Zdroj: FORMULE.cz