Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mercedes bude černý díky Hamiltonovi

Mercedes bude černý díky Hamiltonovi

Stačil jeden telefonát

To Lewis Hamilton inicioval rozhodnutí, udělat ze stříbrného šípu černý, jako symbol boje proti rasismu. Toto Wolff ve Vídni prozradil, že na změně barevného designu se začalo pracovat přibližně před měsícem, poté, co telefonoval s úřadujícím mistrem světa. Hamilton prý chtěl, aby tým naplno ukázal světu podporu protirasistických protestů, které se mezitím z USA rozšířily do Evropy.

Na voze kromě duhového loga kampaně #WeRaceAsOne najdeme také nápis end racism a Hamilton i jeho týmový kolega budou letos oblékat černé jezdecké kombinézy. Mercedes kromě toho do konce sezony spustí nový program na podporu rozmanitosti mezi zaměstnanci. Sám poukázal na to, že aktuálně pouze 3 % jeho zaměstnanců patří k etnickým menšinám.

"Nenastavujeme kvóty, ale nastavujeme nové cíle," řekl šéf týmu. "Větší rozmanitost bude mít z dlouhodobého hlediska příznivý vliv na výsledky."

Větší rozmanitost nových zaměstnanců Mercedesu bude podpořena "náborem pracovníků ze širšího spektra institucí, než bylo dosud zvykem". A jak Hamilton Wolffa přesvědčil?

"Zeptal se mě, kolikrát v životě jsem přemýšlel nad barvou mé pleti a kolikrát jsem měl pocit, že mě znevýhodnila. Pravdivá odpověď je, že nikdy. Také se mě kupříkladu nikdo nikdy nezeptal, jak dokážu skloubit práci s rodinou. Přitom manželka často dostává tuto otázku."

Wolff pracuje i na jiných věcech. Má pod sebou kolem tisíce zaměstnanců a kvůli rozpočtovému stropu bude ve F1 potřebovat pouze část z nich. Zbytek by mohl zaměstnat vesmírný program.

"Je to ve velmi rané fázi diskusí. Nejdeme stavět rakety, ale mohli bychom poskytnout služby někomu, kdo ji postaví," naznačil.

K ekologickým cílům se přidávají snaha o rozmanitost zaměstnanců a možná i dobývání vesmíru. Foto: Mercedes

Zdroj: FORMULE.CZ