Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappen se nevzdává

Verstappen se nevzdává

Má pár důvodů k optimismu

Po dnešní kvalifikaci se zdá, že Ferrari je mimo hry o titul. Alespoň prozatím určitě. Ve středu pole jsou tři týmy, které dnešek potěšil, ale to není konkurence pro Mercedes. Pokud nemá být letošní boj o vítězství pouze interním soubojem jezdců Mercedesu, musíme spoléhat na Red Bull. Max Verstappen byl o půl sekundy pomalejší než jezdci trojcípé hvězdy, což je hodně, ale naděje ještě neumírá.

"Nebyl jsem spokojený s vyvážením. Některé zatáčky byly dobré, ale jiné ne," řekl Nizozemec po kvalifikaci. "Takže když se to tak vezme, ztráta (na Mercedes) mohla být i větší. Ale půl sekundy je hodně, to ano. Co dodat? Musíme pracovat a tu ztrátu dohnat. Jakmile zlepšíme vyvážení vozu, projeví se to na dosažených časech. Neříkám, že jsme je dnes mohli porazit, ale mohlo to být lepší. Budeme tady i příští víkend, takže se poučíme a za týden bychom měli být rychlejší."

Zítra může pomoci také strategie. Třetí Verstappen bude na startu jediný z první desítky na středně tvrdých pneumatikách.

"Bude to zajímavé. Mělo by být větší horko, snad nám to pomůže. I loni jsme v kvalifikaci nestíhali a v závodě se to změnilo," zadoufal.

Alexander Albon zajel o čtyři desetiny sekundy horší čas než Verstappen a čtvrté místo na startovním roštu přenechal Landu Norrisovi. V prvním pokusu v Q3 zaostal za vláčkem vozů a přišel o aerodynamický vak, který na rakouských rovinkách prý hodně pomáhá. Ve druhém pak musel zpomalit kvůli žlutým vlajkám zapříčiněným výjezdem Valtteriho Bottase mimo trať.

Verstappen doufá, že start na žlutých pneumatikách bude zítra výhodou. Foto: Red Bull

Zdroj: FORMULE.CZ