Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari je pomalé na suchu i na mokru

Ferrari je pomalé na suchu i na mokru

Vettel si nevěděl rady s pneumatikami

Sebastian Vettel sice nešetřil po pátečním tréninku optimismem, dnešní kvalifikace však byla pro Ferrari znovu studenou sprchou. Nejen v doslovném, ale i v přeneseném slova smyslu.

Scuderia opět dostala do závěrečné fáze jen jediné auto. Tentokrát Vettelovo, které ale v ní hrálo roli statisty. Na Hamiltona Němec ztratil propastných 2,378 sekundy. Leclerc uvízl už v prostřední části a navíc se zpovídá hned ze dvou prohřešků (nerespektování vyvěšeného červeného praporku a blokování Kvjata). 

Leclerkovi voda tentokrát nešla k duhu. Foto: Ferrari

Bylo vidět, že nám to šlo opravdu ztuha,“ uznal Vettel. „Myslím si, že auto nebylo dobře připraveno na mokro. Vůbec jsem nedokázal přimět pneumatiky k práci. Přilnavost nestála za nic. Párkrát jsem nad vozem ztratil kontrolu. Hlavně jsme ovšem byli pomalí.

Nakonec vsadil všechno na jednu kartu a málem se vyboural. „Patrně jsem trefil na trati kaluž a už jsem cestoval ven. Musel jsem to ale alespoň zkusit,“ tvrdil.

Na přední nápravě jsem použil poněkud agresivnější nastavení,“ vysvětloval Leclerc. „Na suchu se to osvědčilo, v dešti ne. Snad to v závodě půjde lépe. Pořád se domnívám, že to byla správná volba. Měli jsme také smůlu, že když jsme nasadili čerstvé gumy, rozpršelo se ještě více.

Zdroj: FORMULE.cz