Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamilton chtěl mít o bod více

Hamilton chtěl mít o bod více

Bottas šel na Verstappena chytře

Místo oslav zalitoval Lewis Hamilton v cíli VC Štýrska, že neurval i bod za nejrychlejší kolo. „Snažil jsem se ze všech sil, jenže přece jen jsem měl obuté 40 kol staré střední gumy,“ omlouval se v rozhovoru pro televizi Sky. „Nevím, čím to je, ale některé okruhy mně vyloženě nesedí. Red Bull Ring k nim patří. Proto jsem tak šťastný, že to tentokrát dopadlo. Přede mnou je však ještě dlouhá cesta.

Obhájce titulu na rakouské trati skutečně vyhrál „teprve“ podruhé. Poprvé se tak stalo v roce 2016. „Šlo spíše o minimalizaci škod,“ přiznal jeho parťák Valtteri Bottas, vědom si toho, že naděje na vítězství de facto pochoval už včera. „Lewis průběh závodu naprosto kontroloval. V součtu obou víkendů to ale zase nevidím tak tragicky.

 

Valtteri Bottas tentokrát na vítězství nemohl pomýšlet. Foto: Mercedes

 

Toto Wolff se zdál být udiven náskokem černých šípů na Red Bull. „V pátek byl v dlouhých úsecích hodně silný,“ vysvětloval pro ORF. „Dnešní naše rychlost mě ale opravdu mile překvapila. Lewis neměl konkurenci. Valtteri si správně počkal na vhodnou chvíli k útoku. Věděli jsme, že se Max bude bránit zuby nehty. Ovšem on to provedl moc chytře.

Zdroj: FORMULE.cz