Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton se obává motoru Honda

Hamilton se obává motoru Honda

Bottas si vysloužil trojmístnou penalizaci.

Před pár lety byly motory Hondy k smíchu, ale ve F1 se věci rychle mění. Po zkušenostech z Baku a Francie se Lewis Hamilton obává, že když Verstappen v kvalifikaci vypustí na trať všechny japonské koně, nebude možné ho porazit.

"Nebyl to špatný pátek, nemám špatný pocit, byli jsme si všichni poměrně blízko," řekl úřadující šampion po skončení pátečního programu. "Ale bude těžké porazit Red Bull. Myslím, že jsou teď prostě před námi. Obáváme se, o kolik zrychlí, když dají motoru plný výkon."

Po pátku spokojený určitě nebude Valtteri Bottas. Během druhého tréninku se mu podařilo dostat přetáčivý smyk hned po výměně pneumatik, v boxové uličce. Zatímco mechanici McLarenu, kolem kterých Bottas projel smykem, mu ochotně pomohli natočit vůz správným směrem, management McLarenu nečekal se stížností.

"Michaeli, to bylo absolutně absurdní. Mohl nabrat naše lidi z garáže nebo boxové zídky," oznámil týmový manažer McLarenu, Paul James, Michaelovi Masimu.

"Děkuji, souhlasím," zněla odpověď ředitele závodů F1.

Bottas může v kvalifikaci bojovat pouze o čtvrté místo. Foto: Mercedes

"Dostal jsem smyk, když jsme zkoušeli něco ohledně zastávek v boxech," vysvětloval médiím Bottas.

To však stevardy závodu nezajímá a Bottasovi udělili trest ztráty tří míst na startu Velké ceny Štýrska. Je tedy předem rozhodnuto, že Bottas zítra nebude startovat z pole position ani z první řady.

Stevardi prozradili, že jim Bottas vysvětloval, že v poslední době vůči soupeřům ztrácel čas při opouštění mechaniků, proto trénoval něco nového. Přesněji, zařazení rovnou druhého převodového stupně místo prvního.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes