Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Hamiltonovy potíže jsou pryč

Hamiltonovy potíže jsou pryč

Verstappen nic neviděl, Sainze děsil akvaplanink

Bezprostředně po dojezdu kvalifikace se se svými dojmy svěřili její tři nejúspěšnější účastníci.

Lewise Hamiltona mnozí „experti“ po pátku víceméně odepsali. Dostalo se jim pádné odpovědi. „Včera to opravdu nebylo jednoduché,“ připustil obhájce titulu. „Přes noc jsme intenzivně pracovali a nakonec zjistili, že nešlo o nic zásadního. Spíše bychom uvítali, kdyby zůstalo sucho, já jsem ale za déšť rád. Zítra má zase svítit sluníčko. Budeme každopádně připraveni na každé počasí. Potěšilo mě, že vše tentokrát proběhlo bez jakýchkoliv potíží. Ani já jsem nechyboval.“ 

Verstappen vedle Hamiltona zítra v první řadě - máme se na co těšit! Foto: Red Bull

Max Verstappen se pole position znovu nedočkal. Párkrát se na něj dostal, jenže se na něm „zásluhou“ mimořádně disponovaného Hamiltona neudržel. „Přesto jsem se svým výkonem spokojen,“ konstatoval jezdec Red Bull Racingu. „Na konci už pršelo skutečně silně. Dost jsem s autem bojoval a mnohdy jsem nezužitkoval na výjezdu ze zatáček jeho celý potenciál. Prakticky jsem přes vodní tříšť vůbec nic neviděl. Když se držíš pár sekund za soupeřem, stěží poznáš, kde začíná brzdná zóna. Poslední kolo jsem mohl zvládnout lépe, na Lewise by to ovšem stejně asi nestačilo.

Nejšťastnějším dojmem působil Carlos Sainz. Vždyť se poprvé během kariéry ve formuli 1 dostal mezi tři nejrychlejší v kvalifikaci. „Druhá řada, to je fantazie,“ liboval si. „Takovou dřinu jsem snad ještě nezažil. Akvaplanink na rovinkách byl prostě šílený. Stačila maličká chyba a letěl jsi ven. Závěrečný pokus mně ale opravdu vyšel.

Zdroj: FORMULE.cz