Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Co je s Hamiltonem?

Co je s Hamiltonem?

Mercedes nezná odpověď

Mercedes nezná důvod Hamiltonova frustrujícího druhého pátečního tréninku na Velkou cenu Štýrska. Trénink by, v případě zrušení dnešního programu kvůli očekávanému silnému dešti, mohl rozhodnout o pořadí na startu. I v případě, že by se kvalifikace přesunula na nedělní ráno, by bylo dobře ukončit pátek s vědomím, že jsou jezdec a jeho vůz na ni připraveni. Avšak zatímco Hamiltonův týmový kolega Valtteri Bottas byl v tomto tréninku druhý nejrychlejší, Hamilton s velkou časovou ztrátou obsadil až šestou příčku.

"Nedá se říct, že jsme jeli naplno, ale nebylo to ani na půl plynu," řekl včera večer šéf týmuToto Wolff v rozhovoru pro ORF. "Trochu jsme přitlačili. Řekněme, že jsme se snažili více než v běžný pátek. Nevíme, co přesně se událo, hlavně s Lewisem. Evidentně má jeho vůz nějaký problém. Neznáme příčinu. Vůz se nechce vejít do pomalých ani středně rychlých zatáček. Ale jsem si jist, že to vyřešíme."

"Já nevím, skutečně netuším," řekl úřadující šampion. "Pocit z vozu jsem měl relativně normální, ale nedokázal jsem jet rychle. První trénink byl dobrý, začátek druhého tréninku také, ale pak to šlo s kopce."

V prvním tréninku se Mercedes soustředil na otestování spolehlivosti upravené převodovky, která minulou neděli špatně snášela přejezdy přes vysoké obrubníky a hrozila, že vyřadí ze závodu oba černé vozy.

Pěkný pohled, ale rychlost slabá. Foto: Mercedes

Zdroj: FORMULE.CZ