Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Leclerc se změnil v kajícníka

Leclerc se změnil v kajícníka

Vettel: Vždyť tam nebylo žádné místo!

Lidé ze Scuderie asi nebudou otvírat zítřejší vydání italských deníků s nějakým nadšením. Nedočtou se v nich o svém zaměstnavateli nic příjemného.

Cynik by řekl, že Charles Leclerc dal Ferrari do ruky bezvadný argument. Určitě by to totiž dnes dopadlo dobře, nebýt jednoho nedorozumění ve třetí zatáčce úvodního kola. Jenže srážka dvou týmových kolegů je průšvih jako hrom. A nikdo nemůže popřít, že Leclerc odstřelil Sebastiana Vettela jako nějakou škodnou…

Vůbec jsem nepočítal s tím, že se Charles o něco takového pokusí. Vždyť tam nebylo vůbec žádné místo,“ kroutil hlavou postižený, který s pochroumaným zadním křídlem zamířil do boxů, z nichž už nevyjel. „Zpočátku jsem jen zaregistroval, že do mě zezadu někdo vrazil. Chtěl jsem zaujmout co nejlepší pozici před následující rovinkou, jenže k tomu už nedošlo. Auto bylo příliš poničené.“ 

 

Takhle si Sebastian Vettel odčinění debaklu z minulého týdne nepředstavoval. Foto: Ferrari

 

Leclerc s poškozenou podlahou zkusil ještě pokračovat, po pár kolech ale seznal marnost svého úsilí. Před mikrofonem si sypal popel na hlavu ve skutečně hojném množství a sám sebe přirovnal k jisté intimní části lidského těla.

Odvedl jsem dnes hodně špatnou práci a zklamal všechny kolem sebe,“ pokračoval už ve spisovnějším tónu. „Žádná omluva není dost dobrá. Snad se z toho poučím. Obrovské úsilí celé stáje přišlo naráz vniveč.“ Hodlal co nejrychleji vyhledat Vettela a požádat ho o odpuštění. „Nejvíce jsem zarmoutil ovšem sám sebe,“ dodal.

To Vettel v rozhovoru pro RTL už dokázal i zažertovat: „Dobré na tom je, že zase jednou po dlouhé době mám všechny experty na své straně!

Zdroj: FORMULE.cz