Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Red Bull nemá na DAS čas

Red Bull nemá na DAS čas

Musí řešit svůj problém

Red Bull má problém s aerodynamikou svého vozu a nejspíš nějaký čas potrvá, než bude na trati tak dobrý, jak měl být na základě dat z aerodynamického tunelu a počítačových simulací. Pokud je pravdou, že si před začátkem sezony pohrával s myšlenkou zkopírovat systém DAS Mercedesu, teď na to nemá čas. A čas se rychle krátí, srpen klepe na dveře a příští rok bude DAS zakázaný.

"DAS je prozatím mimo hru," cituje auto motor und sport Helmuta Marka. "Jako první musíme vyřešit náš problém se šasi."

Po markantním zpomalení Ferrari a s Red Bullem ponořeným do vlastních problémů zůstal tým Mercedes na špici v Rakousku i v Maďarsku osamocený.

"A nemyslím si, že se to v dohledné době změní. Určitě ne v Silverstone," nechal se slyšet Norbert Haug, bývalý šéf Mercedesu ve F1.

Markovi se evidentní dominance nelíbí.

"Proč Mercedes tak otevřeně předvádí svou převahu?" ptá se šéf motorsportu Red Bullu. "Za starých dobrých časů jsme se snažili příliš nevyčnívat, protože jinak by nás (Max) Mosley a Bernie (Ecclestone) společnými silami zpomalili."

Ralf Schumacher nabídl Markovi zajímavou odpověď.

"Jsem přesvědčen, že Mercedes již od poloviny minulé sezony využíval pouze 80 % svého potenciálu. A teď dělá totéž," řekl bývalý závodník.

Marko před sezonou hlásal boj o titul. Teď musí nervózně hledět do kalendáře. Foto: Red Bull

FORMULE.CZ