Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Racing Point zaútočí na startu

Racing Point zaútočí na startu

Verstappen se má čeho obávat

Racing Point je na okruhu Barcelona-Catalunya rychlý, včera v kvalifikaci obsadil Sergio Pérez čtvrté a Lance Stroll páté místo. Nejspíš ale ani dnes nebude tak rychlý jako mercedesy a red bull Maxe Verstappena. Pérezovým plánem tedy je dostat se vpřed na startu a pak vytrvale blokovat, což by ho dostalo na stupně vítězů. A mohlo by mu to vyjít, protože rychlé zatáčky tohoto okruhu stěžují jízdu v těsném závěsu, a tedy i předjíždění.

"Pokud budeme mít dobrý start a dostanu se před Maxe, může se nám ho podařit udržet za námi," podělil se Pérez o svůj plán. "Na tomto okruhu se těžko předjíždí a celý závod se pak bude točit kolem managementu pneumatik. Nemáme takovou rychlost jako Red Bull a už vůbec ne jako Mercedes, ale kdo ví? Pokud budeme na konci prvního kola před nimi, tak snad máme šanci."

Bottas s Verstappenem by si měli při startu dobře hlídat zpětná zrcátka. Vpřed se totiž určitě bude chtít prodrat i Stroll, jenž kvalifikační souboj s týmovým kolegou prohrál o desetinu sekundy.

"Páté místo je fajn, budeme moci bojovat s těmi vpředu. Očekávám, že i Alex (Albon) bude mít dobrou rychlost, jako minulou neděli v Silverstone. Potřebujeme dobrý start a pak si jet svůj závod. Bude horko, takže rozhodující bude péče o pneumatiky."

Oba vozy Racing Pointu se pokusí prodrat vpřed v prvním kole. Foto: Racing Point

Zdroj: originální materiál redakce, titulní foto: Racing Point