Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Raidillon se po tragédii proměnil

Raidillon se po tragédii proměnil

Den vzpomínek na Anthoina Huberta

Loňská tragédie během víkendu VC Belgie se promítá i do průběhu letošního ročníku. Na nešťastného Anthoina Huberta samozřejmě nejvíce vzpomíná F2. Na místo jeho smrti však během dneška přinášejí květiny i někteří piloti F1.

Před rokem ztratil Hubert v sobotním závodě F2 v pasáži Raidillon kontrolu nad vozem, vletěl do bariéry a odrazil se od ní zpět do dráhy. Tam do něj v plné rychlosti najel Juan Manuel Correa. Francouz i přes okamžitou lékařskou pomoc svým zraněním záhy podlehl, Correa se s jejich následky potýká dodnes. 

Tichá vzpomínka Pierra Gaslyho na dobrého kamaráda. Foto: AlphaTauri

Vedení okruhu ve Spa-Francorchamps na popud FIA zareagovalo úpravami v kritickém prostoru. Zábrana z pneumatik se dočkala prodloužení a rozšíření ze tří na čtyři řady.

Trať ovšem prodělala i další změny. Posílena byla stará boxová zeď za zatáčkou číslo jedna. Za druhou zatáčkou pak přibyl na vnitřní straně obrubník.

Ředitel podniku Michael Masi varoval v předstihu jezdce, že sportovní komisaři hodlají přísně trestat byť i jen náznak zkracování dráhy přeskakováním obrubníků, zejména v sektorech Raidillon a Rivage a na výjezdu ze šikany před cílem. Hříšník v tréninku i v kvalifikaci přijde bez milosti o čas, v závodě bude po třech prohřešcích čelit penalizaci.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto:Circuit Spa-Francorchamps