Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Racing Point někde přišel o rychlost

Racing Point někde přišel o rychlost

Kvalifikaci prohrál na středních gumách

Trochu ve stínu pohromy Ferrari zůstal relativní kvalifikační neúspěch Racing Pointu. Počítalo se, že „růžové mercedesy“ řádně zkomplikují život Verstappenovi. K tomu však měly daleko.

Příčina tkví již ve druhé fázi, do níž Sergio Pérez a Lance Stroll odvážně nastoupili se středními pneumatikami. „Jenže situace se tak zamotala, že jsme museli přezout na měkké gumy, abychom postoupili,“ vysvětloval šéf stáje Otmar Szafnauer. „Tím ale pro každého jezdce zbyla do třetí části jediná sada pneumatik. Nezbylo nám, než vsadit všechno na jednu kartu.“ 

Péreze osmé místo nijak nenadchlo. Foto: Racing Point

Bank však Racing Point nerozbil. Po svém finálovém pokusu figuroval Pérez na osmém a Stroll na devátém místě. Za nimi se nacházel už jen Norris. Ten je sice nakonec nepřeskočil, to ale byla jen slabá útěcha. Za zklamání se považuje i ztráta 1,3 sekundy na vítězného Hamiltona.

Překvapilo mě, že jsem až osmý,“ přiznal Pérez. „Potřebujeme zjistit, proč jsme přišli o rychlost. Včera se nám dařilo mnohem více. Myslím, že jsme zůstali za svými možnostmi, hlavně na střední směsi.

Ve svém rychlém kole jsem nechal v poslední šikaně dvě desetiny. Při tak extrémní vyrovnanosti pole, jaká tady panuje, je to spousta času. Momentálně jsem hodně naštvaný. Teď jde o to, připravit na zítřek odvetu,“ slíbil Stroll.

Zdroj: Racing Point, úvodní foto: Racing Point