Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Divočejší a šílenější Hülkenbergův návrat 2.0

Divočejší a šílenější Hülkenbergův návrat 2.0

Po telefonátu rovnou sedl do auta a jel.

Nico Hülkenberg už tento rok byl povolán za volant vozu Racing Point "na poslední chvíli", když měl Sergio Pérez ve čtvrtek před Velkou cenou Velké Británie pozitivní test na Covid-19. Dnes však telefonát nepřišel za pět minut dvanáct, ale v poslední minutě.

"Toto bylo ještě divočejší a šílenější než minule," řekl zkušený německý závodník v rozhovoru pro Sky F1. "Byl jsem v Kolíně, asi hodinu jízdy odsud. Beztak bych sem přijel, dnes odpoledne jsem tady měl nějakou práci pro RTL. Seděl jsem s kamarádem u kávy, když mi začal zvonit telefon a na displeji bylo Otmarovo (Szafnauerovo, šéfa týmu) číslo. Rychle, honem, potřebujeme tě tady! řekl. Tak jsem sedl do auta a jel. Zbytek je už historie. Všichni viděli, co se dnes stalo. Bleskově začal můj návrat 2.0."

Hülkenberg byl dnes v kvalifikaci poslední, ačkoliv seděl ve známém voze. Je si ale třeba uvědomit, že na Nürburgringu jel naposledy v roce 2013 a ani vůz není zcela stejný, jako když z něj před dvěma měsíci vystoupil po skončení Velké ceny 70. výročí. RP20 mezitím dostal velký soubor nových dílů. Kromě toho v jeho voze nikdo neseděl v prvním, druhém ani třetím tréninku, takže musel být nastaven podle auta Sergia Péreze.

"Nebylo to stejné jako v Silverstone. Je to jiný okruh. I vůz se změnil, pár dílů je jiných, pocit je odlišný. Musel jsem si rychle zvykat, opět se s ním sladit. Samozřejmě bych na to chtěl mít více než čtyři (kvalifikační) kola. Ale i když jsem poslední, z dosaženého času nejsem zklamaný. Zítra to bude těžké, docela velká výzva. Uděláme, co bude v našich silách," slíbil.

S Hülkenbergem na startovním roštu ještě dnes ráno nepočítal nikdo. Ani on sám. Foto: Racing Point

Zdroj: Motorsport, Sky, úvodní foto: Racing Point