Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Alonsových prvních sto kilometrů

Alonsových prvních sto kilometrů

Druhý začátek na Katalánském okruhu

Fernando Alonso zahájil praktickou část svého návratu do formule 1. Na Katalánském okruhu u Barcelony usedl v rámci filmovacího dne do monopostu Renault R.S.20.

Byl to skvělý pocit,“ přiznal dvojnásobný mistr světa, jenž zvládl stokilometrovou porci. „Z auta jsem ještě nedokázal dostat maximum, protože si nejprve musím na tempo formule 1 znovu zvyknout. A to není zrovna lehké. Ale kolo za kolem jsem zrychloval a snažil se předat inženýrům svoje poznatky. Samozřejmě, zatím přesně nesedí brzdné body, odhady průjezdů zatáčkami, zatížení brzdového pedálu. Nicméně to jde lépe, než když jsem se připravoval na něco zcela nového, tedy Dakar nebo Indy.“ 

Znovu spolu - Alonso si v Barceloně poprvé vyzkoušel svoje budoucí auto. Foto: Renault

Alonso také zavzpomínal na svůj úplně první test ve F1, který se na stejném místě odehrál před dvaceti lety. Tenkrát mu šanci poskytl Benetton a on se učil vedle tehdejšího kmenového pilota Giancarla Fisichelly (už předtím se však na okamžik směl svézt s vozem Minardi v Jerezu).

Jsem přesvědčen, že v autě se nachází obrovský potenciál,“ pokračoval Alonso ve svém hodnocení. „To ostatně vidíme každý víkend. Přesto je zde určitě další prostor pro zlepšení. Jsem přítomen na každé velké ceně, i když jen na dálku. Mám k dispozici onboard záběry z Estebanova a Danielova auta, veškerou rádiovou komunikaci, záznamy z porad. Přesně vím, co se každý víkend odehrává.

Zdroj: Renault, foto: Renault