Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonsovi na testu vlastně nezáleží

Alonsovi na testu vlastně nezáleží

V podstatě je již připravený závodit

Když si Fernando Alonso s Cyrilem Abiteboulem vydupali výjimku přímo od FIA a závodník se 17 sezonami odjetými ve F1 (a jedním rokem stráveným v roli testovacího jezdce) dostal možnost zúčastnit se testu nováčků, tak už může říct, že testování pro něj vlastně vůbec není důležité.

"Popravdě řečeno, téměř nic to neznamená. Vím, že média z toho udělala velkou věc a ano, každý kilometr má svou cenu, každý kilometr se počítá," řekl dvojnásobný šampion. "Ale po testování ve voze z roku 2018 (v rámci soukromých testů) se cítím být víceméně připraven.

Tohle bude příjemný bonus. Budu pracovat se svými inženýry a mechaniky, takže se alespoň trochu lépe poznáme. Při testování s vozem z roku 2018 se o mě staral juniorský tým. Takže je příjemné být s lidmi, se kterými budu pracovat. Ale co se týče pocitu z jízdy a tak podobně, dobře, ale pro mě a mou přípravu to nebude rozdíl jako noc a den."

Před měsícem Alonso ovšem tvrdil, že bude na začátku sezony znevýhodněn: "Těžko říct, asi mi potrvá pár závodů, než se dostanu do tempa. Důvodem bude omezené testování. To je pro všechny stejné, ale pro mě to bude těžší, protože jsem dva roky nejezdil v podobném voze. V zimních testech připadá na jednoho jezdce pouze den a půl a na mistrovství světa se nedá připravit za den a půl. Tak to prostě je."

Co si o tom asi myslí takový Oscar Piastri,devatenáctiletý člen Renault Sport Academy a letošní vítěz šampionátu F3, kterému místo v testu mladých talentů zabral jezdec o 20 let starší, pro kterého to přitom "téměř nic neznamená".

Alonso je již připraven, účast v testu s aktuálním vozem svého týmu pro něj tedy nebude výhodou. Foto: Renault

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Fernando Alonso