Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Pro Alonsa je pódium reálné

Pro Alonsa je pódium reálné

Rád by se na něm potkal se Sainzem

Fernando Alonso se v roce 2021 vrátí po třech letech zpět do formule 1. Bude hájit barvy Renaultu, který od příští sezony ponese název Alpine. Právě s francouzskou stájí vybojoval Španěl v letech 2005 a 2006 oba své mistrovské tituly.

Alonso věří, že může během sezony 2021 vystoupit na stupně vítězů. Současně by se na nich rád setkal se svým krajanem Carlosem Sainzem. Ten se pro příští rok přesouvá od McLarenu k Ferrari, kde nahradí Sebastiana Vettela.

„Co se týče umístění, nemám žádný přesný cíl. Bylo by ale dobré dostat se na pódium. Zdálo se, že letos k tomu měly týmy ze zbytku světa více příležitostí než v předchozích letech. Ale uvědomuji si, že tyto pódiové výsledky přišly, jenom když Mercedes zažil katastrofální závod. Získat stupně vítězů a znovu ochutnat šampaňské by bylo fantastické. Dokážu si to představit. A kdybych se tam potkal s Carlosem Sainzem, to by byl sen,“ řekl Alonso.

Devětatřicetiletý rodák z Ovieda ale rovněž zopakoval, že v roce 2022 bude mířit mnohem výše: „Příští rok bude pokračovat dominance Mercedesu. Pro rok 2022 si ale děláme velké naděje. Cíl je jasný. V sezoně 2021 se budeme s týmem připravovat a sžívat se spolu. Nějaké stupně vítězů by byly fantastické. Po změně pravidel v roce 2022 ale můžeme snít o vítězstvích a o tom, že budeme znovu v čele,“ dodal.

Poslední pódiové umístění Fernanda Alonsa se datuje k Velké ceně Maďarska 2014. Foto: Ferrari

Pokud by se splnilo Alonsovo přání a skutečně by po některém ze závodů vystoupil na pódium s Carlosem Sainzem, poprvé v historii formule 1 by se na stupních vítězů sešli dva Španělé. Na pódiové umístění dosáhli během své kariéry v tomto šampionátu celkem čtyři závodníci z této země – kromě Alonsa (97 pódií) a Sainze (2 pódia) se to povedlo také Alfonsu de Portagovi a Pedru de la Rosovi (oba získali jedno pódiové umístění).

Zdroj: Racing Inside, úvodní foto: Renault