Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alonso zpět do Renaultu? Nejspíš ne.

Alonso zpět do Renaultu? Nejspíš ne.

Francouzi potřebují dobrého a trpělivého jezdce.

Píše se rok 2017 a Fernando Alonso je stále považován za jednoho z nejlepších jezdců na světě a opět není spokojený se svým týmem. McLaren-Honda se topí ve vlastních problémech a těžko doufat, že by je během jednoho roku všechny vyřešil a zapojil se do boje o titul. Pokud ale Alonso v roce 2018 zůstane v F1, ale ne v McLarenu, kde by to mohlo být? U Mercedesu ho k sobě nechce Lewis Hamilton, u Ferrari Sebastian Vettel a u Red Bullu je přetlak skvělých jezdců z mamutího juniorského programu. Williams pro Alonsa není dost velký, ale Renault by mohl být.

Chtěl by se Alonso opět vrátit k lidem, s nimiž získal své dva mistrovské tituly? Francouzská automobilka je na tom motorově mnohem lépe než Honda, tovární tým má ambici být do konce sezóny nejlepším ze středu pole a také má dostatek peněz. Zdá se ale, že Renault o Alonsa nemá velký zájem. A pokud by měl, byla by to pro něj další sezóna čekání.

"Nemám v úmyslu dělat jednorázové kroky a nežiji minulostí," řekl ředitel týmu, Cyril Abiteboul. "V F1 jsem začínal, když Flavio (Briatore) a Fernando byli součástí tohoto týmu, takže emocionálně pro mě to období hodně znamená. Zároveň je ale pravda, že věci se změnily. A my potřebujeme dát dohromady jezdeckou dvojici, která bude tou správnou v následujících letech. Nemyslím si, že příští rok budeme schopni bojovat o titul, takže potřebujeme jezdce, který nás podpoří v tomto velkém boji o titul, ale bude připravený čekat."