Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alonso odmítl nabídky z WRC i NASCAR

Alonso odmítl nabídky z WRC i NASCAR

Dveře do formule 1 nikdy úplně nezabouchl

Fernando Alonso si pro následující sezonu mohl údajně vybírat z celé řady lákavých možností. Alespoň to tvrdí v rozhovoru, který poskytl španělskému listu AS.

Bez udání podrobností uvedl, že obdržel konkrétní nabídky z rallyekrosu, MS v automobilových soutěžích a dokonce i z NASCAR. Alejandro Agag ho prý přemlouval, aby zkusil formuli E. Přednost však dostal návrat do F1.

„Přišla mně jako nejatraktivnější varianta,“ prohlásil Alonso. „Ani v roce 2018 jsem si do ní definitivně nezabouchl dveře, jen jsem je z 95 procent přivřel.“

Jestliže k takovému kroku mělo dojít, plánoval ho dvojnásobný šampion učinit před sezonou 2021, tedy až poté, co nová technická pravidla vstoupí v platnost. Ze současných aut není totiž právě na větvi. Jenže člověk míní a koronavirus mění.

V minulých dnech navštívil Alonso základny týmu Renault v Enstone a Viry-Chatillonu. Foto: Renault

Přesto jsem se rozhodl na tom nic neměnit. Příští rok využiji k důkladné přípravě,“ zdůraznil. Mimochodem, i pandemie nemoci Covid-19 sehrála svoji roli: „Formule 1 ji zvládá nejlépe. Jak z hlediska ochrany jejích účastníků, tak pokud jde o zachování počtu závodů. Mně nestačí jeden start za rok. To jsem mohl zůstat u 24 hodin Le Mans nebo Rallye Dakar.

Ambice si posila Renaultu, jehož čeká proměna na Alpine, zatím příliš vysoké nestaví. „Napřesrok určitě nebudu vyhrávat. A pak? Je tu několik silných kandidátů. Kromě nás Red Bull, Ferrari, Aston Martin. Všichni čekají, že se všechno převrátí vzhůru nohama a karty budou rozdány úplně jinak. Vtip je v tom, že nikdo netuší, jak,“ podotkl Alonso, který ve výčtu favoritů na kohosi pozapomněl…

Zdroj: AS, úvodní foto: Renault