Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Schyluje se k Alonsovu návratu?

Schyluje se k Alonsovu návratu?

S Renaultem se již měl předběžně dohodnout

Ve formuli 1 se minulý týden roztočil přestupový kolotoč. Vše začalo úterním oznámením Ferrari o odchodu Sebastiana Vettela po sezoně 2020. Ve čtvrtek byl poté jako jeho nástupce potvrzen současný pilot McLarenu Carlos Sainz. Toho zase ve Wokingu nahradí Daniel Ricciardo, který odchází od Renaultu. Francouzská stáj se tak musí pro příští rok poohlédnout po novém jezdci.

Jako o kandidátovi na uvolněnou sedačku se ihned začalo hovořit o Fernandu Alonsovi, který pro tým závodil už v obdobích 2003-2006 a 2008-2009, přičemž v sezonách 2005 a 2006 vybojoval dva tituly mistra světa. A nyní se zdá, že na těchto zvěstech bude trochu pravdy. Více zdrojů totiž tvrdí, že jednání skutečně probíhají a podle magazínu Auto Hebdo si již dokonce měly obě strany předběžně plácnout.

Případný Alonsův návrat by ovšem pro Renault rozhodně nepředstavoval levnou záležitost, vezmeme-li v úvahu, že během své derniérové sezony ve F1 v roce 2018 rodák z Ovieda pobíral roční gáži ve výši 30 milionů dolarů. Podle deníku Marca by ale měl být také tento problém vyřešen. Část Alonsovy mzdy by totiž údajně byl ochoten zafinancovat promotér šampionátu – společnost Liberty Media. Je možné, že k dohodě mezi ní a Renaultem dojde ještě před červencovým startem sezony na rakouském Red Bull Ringu.

GP Číny - Renault - Fernando Alonso Fernando Alonso by mohl znovu usednout do kokpitu Renaultu. Foto: Renault

Letos jsme Alonsa mohli vidět při jeho premiérovém vystoupení v Rallye Dakar, kde v barvách továrního týmu Toyoty obsadil celkovou 13. příčku. V akci se ale objeví minimálně ještě jednou v srpnu při své třetí účasti v závodě 500 mil Indianapolisu, kde nastoupí za McLaren a pokusí se zkompletovat tzv. trojkorunu motorsportu. K jejímu dosažení mu po triumfech ve VC Monaka F1 (2006, 2007) a ve 24 hodinách Le Mans (2018, 2019) schází právě prvenství ze „staré cihelny". Není ale vyloučeno, že se kromě Indy 500 letos Španěl s McLarenem ukáže ještě v některých z dalších závodů IndyCar.

Zdroj: FORMULE.cz