Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso bude na dalším Dakaru mířit výše

Alonso bude na dalším Dakaru mířit výše

Nyní je jeho cílem vítězství

Jedním ze závodníků, kteří v letošním ročníku Rallye Dakar budili pozornost, byl bezpochyby Fernando Alonso. Dvojnásobný mistr světa formule 1 z let 2005 a 2006 si svou premiéru ve slavné soutěži odbyl za volantem vozu Toyota Hilux továrního týmu japonské značky.

A při svém účinkování v Saúdské Arábii rodák z Ovieda rozhodně nevyhořel, když se prezentoval slušnou rychlostí a hned ve třech případech se dokázal umístit mezi nejlepší pěticí. Zazářit se mu podařilo zejména v osmé etapě, v níž skončil na druhé příčce. V konečném pořadí kategorie automobilů se Španěl spolu se svým spolujezdcem Markem Comou umístil jakožto nejlepší nováček na 13. místě a nebýt ztráty několika hodin při haváriích ve druhé a desáté etapě, mohl pomýšlet i na lepší pozici.

„Pokud se rozhodnu na Dakaru nastoupit znovu, budu mít vysoká očekávání. Nechci o tom nyní přemýšlet. Jsem spokojen s tím, jak to probíhalo. Je logické, že poté, co jsem byl během této první zkušenosti konkurenceschopný, budu v případě budoucího startu usilovat o vítězství a pokusím se tak získat další významné prvenství ve své kariéře," prohlásil vítěz 32 velkých cen F1 po pátečním dojezdu.

Letošní ročník Rallye Dakar skončil pro Fernanda Alonsa s Markem Comou celkovou 13. příčkou

Kdy a pokud vůbec zasáhne do dvoutýdenního maratonu znovu, zatím ale Alonso netuší: „Zatím je na toto rozhodnutí čas. Musel bych podstoupit preciznější a zevrubnější přípravu a mít k dispozici to nejlepší vybavení. Máte-li rádi závodění, pak strávit prázdniny v autě představuje dobrou možnost. Uvidíme.“

Na konto Alonsových šancí na zisk dakarského triumfu v budoucnu se vyjádřil také jeden z jeho parťáků v letošním ročníku u Toyota Gazoo Racingu Nassír Al-Attiyah, který do cíle dorazil jako druhý. Katařan upozorňuje, že k zisku prvenství v tomto podniku je zapotřebí spousta zkušeností a čekání na tento úspěch může trvat několik let. On sám je toho zářným příkladem, neboť svého prvního ze tří prvenství se v roce 2011 dočkal až při svém sedmém startu.