Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

S jídlem roste chuť

S jídlem roste chuť

Alonso už si troufá i na etapový triumf

Ve druhé etapě letošního ročníku Rallye Dakar si Fernando Alonso vybral pořádnou porci smůly. Zpočátku sice Španělova situace nevypadala vůbec zle, když po odjetí 52 kilometrů držel vynikající třetí příčku. Později ovšem přišla havárie, kvůli které dvojnásobný šampion F1 nabral obří ztrátu dvou a půl hodiny.

O den později si ovšem rodák z Ovieda dokázal spravit chuť a potvrdil, že jeho pondělní rychlost nebyla náhodná. Zatímco v původní klasifikaci se umístil na páté příčce, později povyskočil ještě o místo výše. K bramborové medaili jej vynesla penalizace původně druhého týmového kolegy Nassíra Al-Attiyaha, díky které Alonso dosáhl mimo jiné i pomyslného prvenství mezi vozy značky Toyota.

„Etapu jsme zvládli bez komplikací. Viditelnost byla dobrá, ačkoli při návratu zpátky jsme potkali vozy, které se buď ztratily nebo měly píchlou pneumatiku. Jeli jsme po trase bez aut a bez prachu. Jediný problém nastal v poslední fázi, kdy jsme se tak trochu ztratili v řece a nemohli najít cestu. Byl to dobrý den,“ shrnul závodnický univerzál svůj dnešní výkon. 

Úterní etapa skončila pro Fernanda Alonsa těsně za branami nejlepší trojice

U osmatřicetiletého jezdce můžeme po dvou dnech, kdy se prezentoval slušnou formou, pozorovat mimo jiné i nárůst sebedůvěry. Najednou mu etapové vítězství již tak nereálné nepřipadá.

„Včera se jednalo o překvapení. Výsledek byl negativní a nečekal jsem, že ztratím hodiny. Včera i dnes jsem se ale ve voze cítil dobře a pohodlně. Ještě před sedmi měsíci jsem s autem nikdy nezdolal dunu a nyní jsem znovu byl schopen bojovat o umístění mezi nejlepšími pěti, což je pozitivní zpráva. Vždy ale chci o trochu více. Doufám, že zítra nebo v dalších pár dnech dokážu těžit z dobré startovní pozice, abych se pokusil dostat se mezi nejlepší tři nebo snad i vyhrát etapu, což by bylo kouzelné.“

Alonsovo dnešní zdařilé tažení se pochopitelně odrazilo i v průběžném pořadí. Ze 48. místa totiž postoupil na 32. příčku, ze které ztrácí dvě hodiny, 40 minut a 24 sekund na lídra soutěže a zároveň svého krajana Carlose Sainze.