Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Al-Attíju zdržely v pátek dva defekty

Al-Attíju zdržely v pátek dva defekty

S pneumatikami není spokojen

Páteční etapa Rallye Dakar skončila pro Násira al-Attíju třetím místem. Jezdec stáje Toyota Gazoo Racing nestačil pouze na vítězného Carlose Sainze a druhého Jazída Al-Rajhiho. Bez potíží se ale jeho páteční vystoupení neobešlo.

„Nebylo to lehké. Měli jsme dva defekty. Pneumatiky nám to neusnadňují. Z gum od BFGoodrichu jsem vážně zklamaný. Obvykle přitom máme k dispozici dobré pneumatiky. Když to srovnám s buginami, je to něco úplně jiného,“ posteskl si Katařan v cíli.

Al-Attíja se ovšem stále nevzdává: „Stále jsme na druhém místě a příští týden uděláme, co bude v našich silách. Tento týden nebyl lehký pro nikoho. Mnoho jezdců chybovalo a jsme rádi, že my jsme se velkým zaváháním vyhnuli. Nyní jsme v dobré pozici. Celkově nám patří druhá příčka a příští týden bude velice důležitý. Uděláme, co budeme moci.

Násir al-Attíja sice v dosavadním průběhu letošní Rallye Dakar vyhrál nejvíce etap ze všech, přesto je ale druhý. Foto: Toyota Gazoo Racing

Na celkového lídra Stéphana Peterhansela ztrácí Al-Attíja pět minut a padesát tři sekund. Pokud by se mu podařilo Francouze předstihnout, získal by svůj čtvrtý triumf v Rallye Dakar. Svá dosavadní tři vítězství si připsal v letech 2011, 2015 a 2019.

Zdroj: Rallye Dakar, úvodní foto: Toyota Gazoo Racing