Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Al-Attíja doufá pro příští rok v lepší pneumatiková pravidla

Al-Attíja doufá pro příští rok v lepší pneumatiková pravidla

Letos kvůli defektům hodně ztratil

Předposlední etapu letošního ročníku Rallye Dakar ovládl mezi automobily Násir Al-Attíja. Jezdec stáje Toyota Gazoo Racing nadělil druhému Stéphanu Peterhanselovi jednu minutu a padesát šest sekund. V průběžném pořadí je to ale před zítřejší poslední etapou Peterhansel, kdo tahá za delší konec. Před Al-Attíjou vede o patnáct minut a pět sekund.

Al-Attíjovu situaci na letošním Dakaru často komplikovaly problémy s pneumatikami. Katařan proto doufá, že pro příští ročník připraví organizátoři v této oblasti lepší pravidla.

„Vážně to nebylo snadné. Nechci k tomu nic říkat, ale jsem vážně šťastný, že jsem dokončil jedenáctý den bez technických problémů. Je to úplně stejné jako loni, opravdu jsme se trápili s pneumatikami. Doufáme, že příští rok budou lepší pravidla pro všechny. Ano, stále ještě zbývá jeden den, ale měl jsem opravdu hodně defektů, více než šestnáct. Každá výměna nás stála minutu a půl. To je hodně. Je ale dobré, že jsme se dostali až sem. Jsme docela spokojení. Uvidíme, co přinese zítřek,“ řekl dnešní vítěz po dojezdu.

Násir Al-Attíja už letos Stéphana Peterhansela jen tak neporazí. Foto: Toyota Gazoo Racing

Pokud se Al-Attíjovi skutečně podaří udržet druhou pozici i po zítřejší rychlostní zkoušce, získá na Dakaru své čtvrté pódiové umístění v řadě. Na stupních vítězů jsme ho totiž mohli vidět i v předchozích třech ročnících. Zatímco loni a v roce 2018 z toho bylo druhé místo, v roce 2019 vyhrál.

Zdroj: Rallye Dakar, úvodní foto: Toyota Gazoo Racing