Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alonso dá přednost F1 před Indy

Alonso dá přednost F1 před Indy

Trojkorunu získá letos, nebo až za pár let

Fernando Alonso předem vyloučil možnost, že by si i příští rok z F1 odskočil do Indianapolisu, jak to udělal v roce 2017, když se ve voze McLarenu nechal nahradit Jensonem Buttonem. Pokud tedy v závodě Indianapolis 500 nezíská, po vítězství ve VC Monaka a v 24 hodinách Le Mans, trojkorunu motorsportu tento rok, na další pokus bude čekat roky.

"Do závodu nastoupím s vědomím, že v dalších dvou letech se nebudu moci zúčastnit," řekl španělský závodník, kterého dnes v Indianapolisu čeká první trénink. "Příští rok nebudu ve F1 s McLarenem, takže by to beztak nebylo možné. Je jisté, že příštích dvou ročníků se nezúčastním."

V roce 2017 se Alonso závodu Indianapolis 500 zúčastnil ve voze McLaren-Honda-Andretti. Problémem je, že Alonso se do F1 příští rok vrátí v týmu Renault a pro francouzskou automobilku jsou oba dodavatelé motorů série IndyCar, Honda a Chevrolet, konkurenčními společnostmi. Tým ho proto do Ameriky nepustí, ani kdyby nedošlo k již tradiční termínové kolizi Indianapolisu 500 s Velkou cenou Monaka. Oba závody se totiž normálně konají poslední květnovou neděli.

Alonsův hon na trojkorunu buď úspěšně skončí tento rok, nebo bude přerušen minimálně na dva roky. Foto: Toyota

Zdroj: originální materiál redakce, titulní foto: Twitter - Fernando Alonso