Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

S Alonsem nebyly žádné problémy, ozřejmil Fisichella

S Alonsem nebyly žádné problémy, ozřejmil Fisichella

Nestal se velikánem tohoto sportu, přísadil si Ecclestone

Minulý týden média sledující F1 hodně žila tématem: Lže Fernando Alonso, když říká, že ho Red Bull chtěl do svého týmu, nebo lže Christian Horner, když tvrdí přesný opak? Celá hádka odstartovala tím, že Horner naznačil, že s Alonsem se špatně spolupracuje a není náhodou, že během kariéry za ním zůstalo několik týmů v hluboké krizi. Dvojnásobný mistr světa ale, možná trochu překvapivě, našel obhájce v jednom ze svých bývalých týmových kolegů. Zlé jazyky tvrdily, že když Alonso získával své tituly s týmem Renault, kterému šéfoval Flavio Briatore, Giancarlo Fisichella byl předem odsouzen do role nosiče vody. Italský jezdec však má na společné roky s Alonsem výhradně hezké vzpomínky.

"Dva roky, které jsme spolu prožili, byly velice příjemné. V týmu byla atmosféra, jakou jsem do té doby nikde jinde nezažil. Stali se z nás přátelé a vycházeli jsme spolu velmi dobře. Vždy jsme tahali za jeden provaz a někdy jsme si hodinu před závodem prostě spolu sedli a mastili karty," citují Fisichellu noviny El Mundo Deportivo.

Pozitivní slova ale opět střídá negace. Bernie Ecclestone v rozhovoru s Bildem řekl, že Alonsa neřadí k velikánům F1.

"Rozhodně je jedním z nejlepších jezdců, ale udělal několik nesprávných rozhodnutí," uvedl bývalý boss F1. "Určitě není úžasný v jiných částech života. Stirling Moss se nikdy nestal mistrem světa, ale byl jedním z velikánů."