Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Borković neusíná na vavřínech

Borković neusíná na vavřínech

I na Hungaroringu chce vyhrát

Dosavadních šest závodů letošní sezony TCR Eastern Europe měly jedno společné. Ve všech z nich totiž vystoupil na nejvyšší stupeň Dušan Borković. V úvodním víkendovém závodě předposledního podniku v Brně si navíc srbský závodník pojistil celkové prvenství.

Do finálového dějství ročníku 2020, které se uskuteční během nadcházejícího víkendu na Hungaroringu, sice bude Borković vstupovat s titulem šampiona v kapse, polevit ale nehodlá. I zde se pokusí ovládnout oba závody: „Miluji Hungaroring, Maďarsko a všechny lidi tam. Trať dobře znám a mám na ni mnoho dobrých vzpomínek. Vím, že já i tým M1RA zkusíme všechno, aby se nám to podařilo,“ řekl v rozhovoru pro oficiální web TCR Eastern Europe.

Poslední vítězství Dušana Borkoviče na Hungaroringu se datuje k roku 2018. Tehdy ovládl úvodní závod podniku TCR Europe. Foto: TCR Europe

 

Řeč ale přišla mimo jiné i na plány pro sezonu 2021. Kde přesně bude závodit, ale zatím bývalý šampion FIA ETCC (2015) nebo účastník závodů FIA WTCC (2014-2015) neví.

„Pro své rozhodnutí mám velice široké spektrum možností. Miluji platformu TCR. Rovněž bych si ale rád vyzkoušel GT závody, Porsche Supercup nebo i rallye. Můj tým a já učiníme rozhodnutí společně s našimi sponzory po Maďarsku. Pokud to bude potřeba, přizpůsobíme naše rozhodnutí vývoji koronavirové pandemie,“ uvedl.

Pauzu mezi třetím podnikem letošní sezony TCR Eastern Europe v Brně a závěrečným kláním na Hungaroringu vyplnil Borković mimo jiné i startem na domácí rallyeové scéně. Během prvního říjnového víkendu se zde zúčastnil 53. ročníku Srbské rallye. Nastoupil za tým NIS Petrol Racing s vozem Škoda Fabia R5 Evo a o neúspěchu rozhodně mluvit nešlo. Spolu se svým spolujezdcem Igorem Markovičem si totiž dojel pro celkové prvenství. Jednalo se již o jejich druhé prvenství v této soutěži. Ovládli ji totiž i v roce 2019.

Zdroj článku a úvodní foto: TCR Eastern Europe