Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sauber a Alfa Romeo chtějí už napřesrok bohatou sklizeň

Sauber a Alfa Romeo chtějí už napřesrok bohatou sklizeň

V Imole oslaví automobilka 110 let existence

Sauber a Alfa Romeo dnes oznámily prodloužení vzájemné spolupráce o další rok. Tým ze švýcarského Hinwilu tak bude i v roce 2021 nastupovat pod hlavičkou italské automobilky.

Pokračování našeho partnerství je ku prospěchu obou stran,“ prohlásil jeho šéf Fréderic Vasseur. „V Sauberu našla Alfa Romeo odhodlaný a výkonný subjekt. Jsme hrdí na to, že můžeme navázat na předchozí triumfy Alfy Romeo. Je naším záměrem dosahovat úspěchů dlouhodobě. V uplynulých třech letech jsme k tomu položili solidní základy a nyní chceme sklízet ovoce naší práce.“ 

V Imole se monoposty Alfa Romeo představí v jubilejním designu. Foto: Alfa Romeo

Letošní úroda je ovšem bídná. Alfa Romeo zatím vybojovala pouhých pět bodů a s Haasem a Williamsem se pohybuje setrvale na chvostu startovního pole. Zakladatel týmu Peter Sauber vidí příčinu jednoznačně v mizerných motorech. „Stačilo by pár koní více a výsledný obraz by byl úplně jiný,“ uvedl v rozhovoru pro Speedweek. Podvozkově se prý alfa vyrovná ferrari. Rozdílový faktor představuje podle něj především Charles Leclerc, ne technika.

V Imole oslaví Alfa Romeo 110 let své existence. Vozy proto vyjedou ve speciálním lakování s motivy italské vlajky. Kromě toho ponesou nápis Welcome back Imola.

Zdroj: Alfa Romeo, úvodní foto: Alfa Romeo