Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alesi je definitivně na suchu

Alesi je definitivně na suchu

Došly mu peníze a vykašlalo se na něj i Ferrari

Tak už to vypadá, že Giuliano Alesi nedokráčí ve stopách otce Jeana až do formule 1. Letošní sezonu ve F2 totiž z finančních důvodů nedokončí a vůbec netuší, co s ním bude dál.

Pro rok 2021 jsme nesehnali žádné sponzory a já už to nemohu táhnout ze svého. Vždyť jsem kvůli synově kariéře prodal i svoje Ferrari F40,“ svěřil se Jean Alesi švýcarskému listu Blick. „Letos jsme spoluprací s lidmi z HWA šlápli vedle, přitom jsme jim vysolili přes milion eur. Nesplnili zdaleka všechno, co naslibovali. A když jsme přešli k MP Motorsport, chtěli po nás ještě dalších 80 000 eur.“ 

Giuliano s otcem a v tričku, které už teď nebude nosit. Foto: FIA F3

Nechceme tato slova zpochybňovat, ale v zájmu objektivity je třeba uvést, že ani Giuliano nepodával očekávané výkony. Po vcelku solidních výsledcích v někdejší GP3 (2017 5. místo, 2018 7. místo) se ve vyšší kategorii v posledních dvou letech nikdy pořádně neaklimatizoval. Trpělivost došla i Ferrari, které ho vyhodilo ze své jezdecké akademie.

Kdo Francouze nahradí v MP Motorsportu ve zbylých dvou podnicích v Bahrajnu, zatím není známo. HWA v Soči posadilo do Alesiho vozu Jakea Hughese, šlo však jen o jednorázový záskok. Nyní dostane šanci vicemistr formule 3 Théo Pourchaire.

Zdroj: Blick, úvodní foto: FIA F3