Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Další úspěch pro Toyotu

Další úspěch pro Toyotu

Jarno Trulli se raduje z druhého místa.

Dvojka bude pro Jarna Trulliho šťastné číslo tohoto víkendu. Podruhé za sebou se mu s Toyotou podařilo dojet na druhém místě, což jej postrčilo v hodnocení jezdců na druhé místo.
 
Oproti Malajsii fungovalo zásobování tekutinami v průběhu závodu lépe a tak si dnes Ital mohl pořádně vychutnat svoji radost: "Dvě druhá místa ve dvou závodech jsou skvělým výsledkem pro Toyotu. V průběhu druhé kvalifikace jsem měl problém s nedotáčivostí, ale v závodu se to spravilo. Auta jsme se vůbec nedotkli a celkem bez problémů jsme dojeli na druhém místě."
 
Zajímavý moment přinesla hned pasáž po startu, kde se Trulli utkal v souboji kolo na kolo se svým přemožitelem z kvalifikace, Michaelem Schumacherem. "S Michaelem to byl dobrý souboj a už jsem jej téměř měl, ale udržel si svou pozici ve druhé zatáčce, protože jel s menším množstvím paliva."
 
Po Schumacherově odstoupení už to byl pro oba jezdce na špici pohodlný závod. "Pověsil jsem se na Fernanda, ale jakmile mi poodjel, zaměřil jsem se pouze na dojetí do cíle a na druhé místo," přiblížil Trulli svou strategii.
 
Stájový kolega Ralf Schumacher zatím nevykročil z Trulliho stínu a dokončil čtvrtý. Na třetího Räikkönena mu scházelo přes dvacet vteřin.