Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alesi kvůli synovi prodal auto

Alesi kvůli synovi prodal auto

Formuli 2 prý letos čeká pohroma

Tatínkové pro zajištění sportovní kariéry potomka udělají leccos. Třeba i prodají auto, jen aby dali dohromady potřebný rozpočet.

K tomuto kroku se musel uchýlit také Jean Alesi. V jeho případě nešlo ovšem o žádnou plečku, nýbrž o vysoko ceněné Ferrari F40. Expilot F1 ho dostal od Scuderie, když v devadesátých letech působil v jejích službách.

Supersport ale šel z domu, aby syn Giuliano mohl absolvovat sezonu ve F2. „Jsem z toho nesmírně smutný. Měl jsem k vozu hluboký vztah. Jiná cesta ale nebyla. Proč? Protože se vůbec nedají sehnat sponzoři,“ postěžoval si Alesi senior pro Sky Sports. „V naší rodině děláme všechno s vášní. Když jsem se rozhodoval mezi Ferrari F40 v garáži a Giulianem ve formuli 2, neváhal jsem ani chvíli. Je mně milejší, když bude dál závodit. Na F40 jsem už beztak starý.“ 

Giuliano loni skončil ve F2 až patnáctý. Takovým umístěním by letos tátu určitě nepotěšil. Foto: HWA Racelab

Za rudého ďábla mohl inkasovat tak milion eur, což je ovšem jen polovina potřebné částky. Kde obstaral zbytek, neprozradil.

Místo toho se pustil do ostré kritiky. V žaludku mu leží především fakt, že zatímco F1 se vydala cestou větší finanční kázně, v juniorských kategoriích zůstává vše při starém. Situaci pochopitelně ještě zhoršila koronavirová krize, takže peníze se sbírají nesmírně obtížně.

Jsem přesvědčen, že mnozí jezdci seriál nedokončí. Bude to pro formuli 2, ale i formuli 3, hotová pohroma,“ zaprorokoval si. „Plno kluků závodění obětovalo opravdu všechno. Opustili i školy, aby si splnili svůj sen. Nikoho odpovědného to ale nezajímá.

Zdroj: FORMULE.cz