Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc na to dupe i v trénincích

Leclerc na to dupe i v trénincích

Každé kolo je důležité

Aktuálně úspěšnější z dvojice jezdců Ferrari a velká naděje Scuderie do budoucna Charles Leclerc prozradil jedno ze svých tajemství. Zatímco loni, během svých začátků s Ferrari, jsme ho nejednou viděli chybovat v důležitých momentech kvalifikace, tento rok je podstatně spolehlivější a neméně rychlý. Vděčí za to změněnému přístupu k tréninkům. Předtím šetřil sebe i vůz, ale tato taktika se mu nevyplatila, tak ji otočil na hlavu.

"Minulý rok jsem jezdil v prvním, druhém i třetím tréninku jako na výletě a teprve v kvalifikaci to rozbalil naplno," vysvětluje mladý Monačan v rozhovoru pro britský Channel 4. "Letos na to tlačím od prvního tréninku až do konce závodu. V každém kole chci být na limitu, v každém kole riskuji. To je změna, kterou jsem udělal tento rok, a cítím, že mi to hodně pomohlo."

Nová taktika není o překonávání strachu z riskování, jak se mohli žurnalisté domnívat.

"Ne, strach jsem nikdy necítil. Ve voze se nikdy nebojím. V den, kdy začnu mít strach, přestanu závodit, protože bych nemohl jet naplno. Dělám to proto, abych po každém závodě mohl analyzovat a identifikovat věci, které dělám dobře a které bych měl zlepšit. Se strachem to nikdy nemělo nic společného," zdůrazňuje Leclerc.

Loni se Leclerc v trénincích loudal. Foto: Ferrari

Zdroj: Channel 4, úvodní foto: Ferrari