Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Macíkova posádka bude na Dakaru pod drobnohledem

Macíkova posádka bude na Dakaru pod drobnohledem

Už příští týden tým nalodí v Marseille veškerou techniku

Posádka Big Shock Racingu ve složení Martin Macík mladší, František Tomášek a David Švanda nastoupí do nadcházející Rallye Dakar s prioritním statusem.

Žádné zvláštní výhody ji z toho však nekynou, naopak bude přísněji sledována kamerami v kabině nebo elektronickým roadbookem. „Hlavně na něj jsem zvědavý, zatím jsem ho viděl jen na obrázku a mám pár otazníků. Papírovou verzi jsem mohl mít v ruce, teď bude napevno přidělaný. Chci věřit, že do něj dobře uvidím, i když zrovna poletíme vzduchem,“ prohlásil navigátor Tomášek.

Včera odtajněná trasa, dlouhá 4767 kilometrů a čítající 12 etap, vede zčásti místy, která už závodníci znají z předchozího ročníku. Tentokrát je ovšem absolvují v protisměru. 

Závodní kamion již příští týden odpluje do Saúdské Arábie. Foto: Big Shock Racing

Trať vypadá dobře. My si nejvíc přejeme, aby byla náročná, abychom se dočkali Dakaru drsného technicky, fyzicky i navigačně. Užíváme si, když je takový, jaký má být,“ zdůraznil Macík.

Kamion má za sebou závěrečnou testovací jízdu a také prohlídku v STK. V Saúdské Arábii ponese startovní číslo 503. Doprovod zajistí trucky MAN a čerstvě pořízený Liaz, připraven je rovněž pro potřeby členů týmu určený „bydlík“.

Již v pondělí se celý konvoj vydá do přístavu v Marseille, kde proběhne nalodění na transportní plavidlo, směřující do Džiddy.

Zdroj: Big Shock Racing, úvodní foto: Big Shock Racing