Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Další změny v managementu Scuderie Ferrari

Další změny v managementu Scuderie Ferrari

Resta byl poskytnut Haasu

Na konci července Mattia Binotto s hrdostí oznámil, že organizační strukturu Scuderie Ferrari nastavil směrem k lepším zítřkům. Členy nejužšího kruhu měli být Enrico Gualtieri jako šéf sekce pohonných jednotek, Simone Resta jako šéf šasi, Enrico Cardile v pozici šéfa nově vytvořeného oddělení zlepšování výkonů a Laurent Mekies coby sportovní ředitel a šéf části týmu cestujícího na velké ceny.

Nicméně stabilita není silnou stránkou Ferrari a tým nečekaně opouští Simone Resta. Binotto ho, bez využití konkurenční klauzule, pouští týmu Haas, jenž nedávno oznámil, že zaměstná Micka Schumachera. Resta již v minulosti byl "zapůjčen" týmu Alfa Romeo, předtím byl šéfdesignérem Ferrari.

"Věříme, že náš dlouhodobý vztah s Haasem, který začal příchodem tohoto týmu do F1, by měl být základnou, díky které budou obě stáje profitovat ze všech uskutečnitelných synergií povolených pravidly," oznámil šéf týmu Ferrari.

"Myslíc na to, je nám potěšením oznámit, že vysoce ceněný Simone Resta posílí technické oddělení amerického týmu, a to už na začátku příštího roku. Je to další krok v procesu neustálého zlepšování technického oddělení tohoto týmu. Simone, kterému velmi děkujeme za jeho dosavadní úsilí, bude mít důležitou roli v týmu, který potvrdil plán na dlouhodobé setrvání ve formuli 1.

Naše vztahy budou teď ještě bližší i díky tomu, že Haas vzal na palubu člena Jezdecké akademie Ferrari Micka Schumachera. Ve Scuderii bude nnyí Enrico Cardile pověřen úkolem koordinovat technické i lidské zdroje s přímým vlivem na zlepšování výkonů a konstrukci vozu."

Resta opět odchází do menšího týmu. Foto: Ferrari

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Ferrari