Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ecclestone si v čele Ferrari představoval Briatoreho

Ecclestone si v čele Ferrari představoval Briatoreho

Problémem Ferrari je přitom příliš mnoho Italů

Scuderia má za sebou nejslabší sezonu za celá desetiletí a Ferrari nečekaně přišlo o generálního ředitele Louise Camilleriho, který se rozhodl odstoupit z funkce, shodou okolností před posledním závodem roku. Také jsme se dozvěděli, že zkušený Simone Resta opouští vrcholový management suplující neobsazenou pozici technického ředitele týmu a povede zákaznický program Haasu. O klidně prožitých svátcích se tedy mohlo vedení týmu asi jenom zdát. Bývalý boss F1 Bernie Ecclestone přitom vidí hlavní problém Scuderie v přílišné koncentraci Italů na vedoucích pozicích.

"Nechci nikoho urazit, ale vždycky jsem věřil, že problémem Ferrari jsou Italové," nechal se slyšet Ecclestone v rozhovoru pro noviny La Stampa. "Všichni chtějí vést a každý má vlastní představy. Neříkám, že tam nesmějí mít žádné Italy, ale měli by vzít i Němce, Francouze, Angličany... Lidi myslící odlišně.

Krásným příkladem je Jean Todt. Italové ho nechtěli. Já jsem je přesvědčil, pak se situace obrátila. Binotto je nyní ve velmi nepříjemné situaci. Nevím, jestli vůbec někdy měl ambici být šéfem týmu. Je to inženýr a byl zvyklý řešit pouze technické problémy. Maranello potřebuje dobrého manažera, který dotlačí správné lidi na správná místa. Ještě před třemi lety bych řekl, že Flavio (Briatore, také Ital) je jejich člověk. Má dobré nápady, umí si vybrat správné lidi, nepřemýšlí jako politik. Teď je ale příliš zaneprázdněn vlastním byznysem."

Stabilita již dlouho není silnou stránkou Ferrari. Turbulence přetrvávají od odchodu Schumacherovy party. Foto: Ferrari

Ferrari naznačuje, že Camilleri měl těžký průběh onemocnění Covid-19, ale ne takový, aby se musel bát o svůj život. Přesto se mu prý náhle změnily hodnotový žebříček a priority. Jméno nového generálního ředitele stále neznáme. Mattia Binotto nebyl s týmem během posledních čtyř závodů sezony. Měl spoustu práce v Itálii a prý byl také nemocen.

Zdroj: La Stampa, úvodní foto: Ferrari