Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Binotto již nebude na boxové zídce

Binotto již nebude na boxové zídce

Ferrari má také nového ředitele.

Výsledkem dalšího přerozdělení funkcí v Scuderii Ferrari je, že Mattiu Binotta už nebudeme vídat na boxové zídce. Důvod je prý prostý. Na boxové zídce každého týmu je pouze sedm míst a když chtěl šéf týmu někoho přidat, musel i někoho škrtnout. Škrtl sám sebe, jelikož od minulého roku se ani neúčastní všech velkých cen.

Pokud tedy během závodního víkendu bude s týmem a ne v továrně, bude mít své místečko v garáži. Zde můžeme vidět inspiraci Totem Wolffem, který však vždy cestuje se závodním týmem. Naproti tomu Binotto je šéfem týmu Ferrari a zároveň i jeho technickým ředitelem, takže potřebuje trávit hodně času v továrně.

A kdo již v Ázerbájdžánu zaplnil prázdnou židli? Jelikož Binotto často nebude v místě konání velké ceny, přijal dosavadní sportovní ředitel týmu, Laurent Mekies, místo a povinnosti závodního ředitele. Na boxové zídce tedy zůstává. Mekies byl dosud sportovním ředitelem a toto místo přijal Inaki Rueda, jenž byl dosud šéfem strategií a to místo si také nechal. Rueda tedy také zůstává na boxové zídce, avšak nemůže stoprocentně dělat dvě věci najednou, takže se strategiemi mu bude pomáhat 26letý Brit Ravin Jain, který tedy zaplní místo uvolněné Binottem.

Kromě toho dnes automobilka Ferrari oznámila, že si našla nového generálního ředitele. Louise Camilleriho, který odstoupil v prosinci minulého roku, nahradil Benedetto Vigna. Italovi je 52 let a dosud působil na místě prezidenta společnosti podnikající v segmentu polovodičů. Pro fanouška je podstatnou zprávou pouze to, že Ferrari nepovede člověk z motorsportu.

Ředitel Ferrari nepotřebuje rozumět světu motorsportu. Foto: Ferrari

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Ferrari